Младият талант на Португалия Ренато Санчес бе един от най-добрите на терена за победата, макар и след дузпи, над Полша в четвъртфинал на Европейското първенство.

18-годишният футболист отбеляза гола за Португалия за 1:1 в редовното време, а след това бе точен и от дузпа.

ДАЙ СВОЯ ВОТ ЗА ГОЛ НА ДЕНЯ И СПЕЧЕЛИ С GONG.BG!

"В момента всичко се развива добре за нас. Раздадохме се и критиките само ни направиха по-силни," заяви Ренато. "Това е един фантастичен момент за отбора, за мен самия, заради гола, работим здраво и се раздаваме. Хората ни критикуват, но не ми пука, защото вече сме на полуфинал."

"Допуснахме твърде рано гол, но си вярвахме до последно. Вярвахме си," продължи той. "Много съм радостен да съм Играч на мача. Индивидуалните признания също са много важни, те ти изграждат репутацията."

ГЛАСУВАЙ ТУК ЗА ИГРАЧ НА МАЧА И В АНКЕТАТА НА GONG.BG!

"За да имаш такъв късмет, се изисква много труд. Понякога това те прави късметлия - здравата работа," категоричен бе Ренато Санчес.

"Треньорът ни попита кой иска да изпълнява дузпа. Кристиано си каза първи, а след това аз. Треньорът има вяра в мен, и аз бях достатъчно сигурен в себе си, за да поискам да бия. Мислех само за това как ще я вкарам, бях спокоен, избрах си страна и бих," завърши Ренато Санчес.