Вече всички познаваме официалния талисман на UEFA Euro 2016 Супер Виктор, който набра сериозна популярност сред феновете. Мнозина обаче не знаят, че всъщност той споделя едно и също име със... секс играчка.

Още преди турнира се запознахме със симпатичното момче, облечено с наметало и винаги неразделно с футболната си топка. Това го прави доста атрактивен и за децата, чийто родители могат да им поръчат плюшени реплики онлайн. Проблемът настъпва именно тогава, защото при въвеждането на „Супер Виктор“ в търсачка можете да попаднете в далеч не толкова благоприлични сайтове.

Единствената реакция на УЕФА по случая бе да отрекат, че имат нещо общо с производството на секс инвентара. „Можем само да кажем, че не ние произвеждаме секс играчките. Името Супер Виктор се базира върху идеята за победата и навежда към свръхсилите, които момчето е получило, щом е облякло вълшебното наметало, обувките и взело топката“, обяви говорител на футболната централа.

Името бе определено със специална анкета сред феновете, вкоято се включиха над 100 хиляди души. Супер Виктор се пребори за победата срещу другите два варианта за име – Дриблу и Гоаликс.