Два изключително интересни двубоя предстоя тази вечер в група Е на Европейското първенство по футбол. Мачовете между Италия и Ирландия и Швеция и Белгия ще определят последните осминафиналисти на шампионата.

Срещите са от 22 часа, когато вече ще е ясно класирането в другата все още неясна група Е и след това ще се разберат и най-добрите трети отбори.

И двата мача можете да гледате на живо напълно свободно в Gong.bg, а срещата Швеция – Белгия можете да проследите и по Нова телевизия и Diema Sport.

Разпределението на всички мачове можете да видите ТУК.

Швеция, чийто тим е с 1 точка до тук, се изправя срещу Белгия в Ница и ще се опита да стигне до първа победа над белгийците от 1961-а година насам, за да запази до последно шансовете си за продължаване в следващата фаза на шампионата на Стария континент. 

Белгия е с 3 точки и ще завърши на втората позиция в крайното класиране в групата дори с равенство. Белгийците обаче могат да излязат от топ 3 в групата, ако загубят и Ирландия победи Италия.

Швеция пък ще си осигури поне трето място при успех. Ако и Швеция, и Ирландия спечели, те ще бъдат разпределени според головата разлика. Шведите ще отпаднат, ако не победят Белгия довечера и ако не се стигне до ситуация, в която направят хикс и станат един от най-добрите трети отбори.

Тимът на Италия ще излезе спокоен срещу Ирландия, тъй като първото място вече бе спечелено след двата успеха в предишните мачове и натрупаните 6 точки.

Ирландия обаче трябва да спечели довечера в Лил, за да има шансове да продължи напред, тъй като е с 1 точка до тук и ако направи хикс, то няма да може да се нареди сред най-добрите трети отбори.

Ирландците могат да завършат втори, ако Швеция спечели и ги надминат по различните показатели.

Италия

източник: Gulliver/GettyImages

По време на UEFA EURO 2016 зрителите ще станат свидетели на качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството. Нова Броудкастинг Груп ще покаже на живо 27 мача - по Нова и Diema, като всеки от тях ще бъде излъчван паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в Gong.bg.

*Зрителите на Българската национална телевизия ще могат да гледат на живо 27 мача едновременно по БНТ1 и БНТ HD, както и вwww.bnt.bg.