Кристиано Роналдо винаги е печелил дуелите срещу Гарет Бейл сочи статистиката. Колкото пъти са се изправяли едни срещу други в официални мачове, португалецът винаги е надделявал.

В пет от сблъсъците помежду им Роналдо е печелил в редовното време, а един път това се е случило с дузпи. Роналдо е отбелязал пет попадения, докато уелсецът нито едно.

Роналдо скочил 79 сантиметра над земята за гола срещу Уелс

Първата среща, в която настоящите съотборници мерят сили в различни състави е за ФА Къп в през сезон 2008/09, когато тогавашният отбор на португалеца Манчестър Юнайтед побеждава Тотнъм с 2:1.

Година по-късно Карлинг Къп противопоставя тима от Театъра на мечтите и „шпорите“. Двубоят завършва при 0:0 в редовното време, а дузпите носят успеха на „червените дяволи“. Следващият сблъсък между двата състава бе през същия сезон, когато мерят сили във Висшата лига. Тотнъм повежда, но два гола на Роналдо обръщат резултата.

Има ли кой да бие Кристиано?

През 2011-а година Роналдо, който вече брани цветовете на Реал Мадрид, отново се изправя срещу Тотнъм и Бейл, но на четвъртфиналите на Шампионската лига. Реал побеждава с лекота и в двата мача, като трикратният носител на Златната топка бележи и в двете срещи.

Лисабон изригна след успеха на Португалия

Мрачната статистика за Бейл бе затвърдена и след двубоя между Португалия и Уелс на Европейското във Франция. Иберийците се класираха за финала след успех с 2:0, като първият гол бе дело на Роналдо.


Не забравяйте да гласувате и в анкетата ни за Гол на деня. Само така може да спечелите една от наградите на „Ариана“.