Българският национален отбор може да се намира в будна кома, но все още има негови постижения, които се помнят и извикват приятни спомени у феновете по света. Четвъртото място на националите на Световното първенство в САЩ'94 беше сравнено със сегашното представяне на Уелс на Европейското. 

"Драконите" са една от най-големите изненади на турнира до момента. Никой не ги слагаше в сметките дори да излязат от групата, а те вече са на полуфинал. И дори може да се класират на финала, ако надделеят над Португалия на предпоследното стъпало. 

"Това, което Уелс направи досега, може да се сравни само с постижението на България на Световното в САЩ преди 22 години. Тогава ние бяхме отстранени от този отбор, който никой не слагаше в сметките."

"Най-голямата прилика между двата тима е, че разполагат с по една звезда от световен мащаб. В България тогава беше Стоичков, а в Уелс сега е Гарет Бейл", написа германското издание "Морген Пост". 

Британските "дракони" продължават да бъдат засипвани с похвали от цялата европейска преса и се превръщат в един от фаворитите на неутралните фенове. Ако те са и вашият фаворит, можете да ги подкрепите в нашата игра UEFA EURО 2016 Гол на деня, защото едното от днешните предложения е попадението на Ашли Уилямс срещу Белгия.

ГЛАСУВАЙТЕ ТУК!