Швейцария няма да оставя нищо на случайността. В лагера на "кръстоносците" тренират дузпи, преди историческия си първи осминафинален мач на Европейско първенство.

Причината за това е повече от ясна - отпадането с дузпи от Световното първенство през 2006-та, от Украйна.

Сега швейцарците са научили урока си, и отрано започнаха да опитват наказателните удари.

В събота Швейцария се изправя срещу Полша в първия мач от елиминациите на турнира. Арена на сблъсъка ще бъде "Стад Жофроа Гишар" в Сент Етиен.

Селекцията на Владимир Петкович за първи път достига до финалната фаза на Европейско първенство, като досега най-доброто постижение на швейцарците е отпадане в груповата фаза и завършване като 11-ия най-добър отбор на турнира.

Нападателят на Йънг Бойс Бреел Емболо, който е свързван с Манчестър Юнайтед, Челси и Шалке, се очаква да стартира в нападението за Швейцария срещу Полша.

"Това, което постигнахме дотук вече е зад нас. Трябва да продължим напред, да играем добре и да прибавим още добри моменти към нашата история", сподели селекционерът

Владимир Петкович. 
"Полша е изключително силен отбор, играли сме срещу тях (б.р - 2:2 в приятелска среща през 2014 година). Трябва да се заредим с енергия за предстоящия мач", добави Петкович.