Централният защитник на Словакия Мартин Шкъртел показа, че в двубоя срещу Англия утре няма да има място за приятелства. Играчът на Ливърпул се закани, че ако трябва, е готов да играе и по-твърдо срещу своя съотборник в клуба Даниел Стъридж.

Словаците със сигурност ще търсят поне точка от мача си срещу „трите лъва“, след като загубиха от Уелс в първата си среща (1:2) и победиха Русия (2:1). Англия също е с актив от 4 точки след първите си два мача заради равен срещу руснаците и успех над Уелс.

Очаква се след успешното включване на Стъридж срещу уелсците той да стартира като титуляр вместо Хари Кейн. Шкъртел изглежда не се притеснява да се сблъска с тъмнокожия нападател.

„Дали бих сритал Стъридж, ако той се откъсва сам срещу вратаря? Естествено, че да. Може да сме приятели преди началото на мача, ала по време на срещата на терена няма приятели“, каза Шкъртел.

„Ако питате Даниел същия въпрос, той ще ви даде същия отговор. И двамата сме готови да сторим каквото можем за отборите си, а ако това означава да сритаме някого, ще го направим.“

„Мачът ще е специален, защото играя в Англия от доста време. Очевидно трябва просто да се фокусирам върху представянето си. Всички са наясно с качествата на английските футболисти“, добави Шкъртел.