Бившият испански национал Шави Ернандес направи любопитно сравнение, коментирайки предстоящия съперник на „Ла Фурия“ на осминафиналите на Европейското във Франция - Италия. Доскорошният футболист на Барселона изрази виждане, че стилът на „Скуадра Адзура“ наподобява по малко на този на каталунците и Атлетико Мадрид.

Кандрева остава под въпрос за мача с Испания

„Изглежда сме обречени да се изправяме един срещу друг. Двете селекции имат лош късмет, защото този мач идва твърде рано. Можеше да бъде полуфинал или пък финал“, започна Шави.

Испанците се готвят съсредоточено за Италия

„Смятам, че ще бъде интересен двубой. Испания ще доминира, защото Италия няма да иска да го прави. Разликата между двата отбора е, че Испания страда, когато не владее топката, докато Италия – не. На тях им харесва битката. Това бе възможно най-лошият противник, който можеше да се падне на Испания. Ние сме ги побеждавали, но винаги сме усещали, че може и да загубим. Ще бъде трудно за Испания в понеделник“, продължи Шави.

„Стилът на Италия леко наподобява този на Барселона и леко на Атлетико Мадрид. Италианците са тежък опонент, особено за противник, който иска да упражнява висока преса“, допълни мнението си Ернандес.