Развръзката в група С на Европейското първенство по футбол предстои тази вечер. Двата двубоя, които ще определят крайното класиране в групата са Украйна – Полша и Северна Ирландия – Германия. Срещите, които ще се играят съответно в Марсилия и Париж ще започнат по едно и също време – 19 часа.

И двата мача можете да следите минута по минута, както и да гледате на живо напълно свободно в Gong.bg, а срещата Северна Ирландия - Германия и по телевизия Diema.

Начело във временното класиране в група С са Германия и Полша, но при определено стечение на обстоятелствата са възможни размествания, като единствено Украйна със сигурност вече е аут от турнира.

Напомняме, че първите два отбора от всяка група на Европейкото и четири от най-добрите втори отбори ще продължат в следващата фаза.

Световният шампион Германия несъмнено ще гони победа, за да си осигури първото място и спечелване на групата, като дори хикс ще е достатъчен, ако Полша не спечели.

„Мисля, че можем да поемаме още рискове в мачовете от Европейското, особено в ситуациите един на един. Трябва да сме готови за подобно нещо. Трябва да използваме по-добре свободните пространства и шансовете, които получаваме“, коментира в навечерието на двубоя със Северна Ирландия Матс Хумелс.

Немците имат предимство в последните срещи между двата тима, като са записали 8 победи, допуснали са 2 поражения, а 4 мача са завършили с равенство.

Отборът на Полша ще се класира напред с равенство срещу Украйна или независимо от резултата си, ако Северна Ирландия загуби. Ако Полша и Германия завършат с равен брой точки, головата разлика ще определи класирането.

Интересното е, че в последните мачове между Украйна и Полша, украинците са записали две победи срещу две за поляците и два пъти съставите са завършили наравно.

Съставът на Северна Ирландия пък ще се класира за елиминациите на Европейското при успех довечера и ще е на трета позиция в групата при хикс или загуба, което означава, че ще чака до последно, за да разбере дали ще остане в битката на шампионата.

Украйна е на четвърто място и вече загуби шансове да продължи напред, като дори при равни точки със Северна Ирландия, директният мач не е в тяхна полза. 

По време на UEFA EURO 2016 зрителите ще станат свидетели на качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството. Нова Броудкастинг Груп ще покаже на живо 27 мача - по Нова и Diema, като всеки от тях ще бъде излъчван паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в Gong.bg.

*Зрителите на Българската национална телевизия ще могат да гледат на живо 27 мача едновременно по БНТ1 и БНТ HD, както и вwww.bnt.bg.