Мениджърът на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл каза, че тимът му е готов за мача на живота си срещу Уелс. Двата отбора излизат един срещу друг в осминафинал на Европейското първенство, който е първи в историята и за двата състава.

"Вълшебните думи за нашия отбор са съвсем прости: намираме начин да изиграем мача на живота си. Това ще бъде едно класическо британско дерби, а атмосферата ще бъде подобна на тази за мач от купата", сподели очакванията си О'Нийл.

Двата отбора се срещнаха за последно през март месец в контрола, завършила 1:1. Северноирландците обаче не са побеждавали съперника си от 1980 година.

"Ние осъзнаваме колко тежка задача ни предстои в събота. Уелс е фаворитът в тази среща, но само преди три дни ние играхме на този стадион срещу световния шампион, така че няма как предстоящият мач да бъде по-тежък", заяви О'Нийл.

Във вторник Северна Ирландия отстъпи с минималното 0:1 пред Германия в двубой, който се игра на "Парк де Пренс" - арената на сблъсъка с Уелс. Световният шампион показа пълна доминация на терена срещу северноираландците, но трудно намери пътя към вратата на Майкъл Макговърн.

"Не ме интересува колко време ще владеем топката. За нас е важно да се браним като екип. В това е нашата сила и това ни дава увереност", каза специалистът.

"Не ни е страх от това, че в техния отбор има играч като Гарет Бейл. Сигурен съм, че ще успеем да го спрем. Най-важното нещо е този мач да се сдобие с атмосфера като в мач за купата. Имаме два британски отбора и английски съдия (Мартин Аткинсън), така че трябва да покажем най-доброто от футбола на Острова. Очаквам това да бъде един класически британски мач", завърши О'Нийл. /БТА