Русия постигна измъчена, но много важна победа с 1:0 над Швеция в Москва. В мач от група G, Сборная взе три точки, които ги доближиха само на точка от шведите в битката за второто място.

Поражението пък бе първо за Швеция в квалификационната група. В нея Австрия е убедителен лидер със 16 точки, Швеция има 12, а Русия 11.

Още в осмата минута Роман Широков получи страхотен пас зад гърба на защитата на Швеция, и се разписа. Попадение не бе зачетено, но останаха съмнения за редовността на засадата, която страничният арбитър вдигна.

Марк Клатенбърг върна жеста, като отмени гол и на Швеция, в 22-та минута. Андреас Гранквист прати топката във вратата, но според рефера Понтус Вернблум бе извършил нарушение преди това.

Сборная все пак откри резултата в 38-та минута, след като Смолников първо бе блокиран чисто в пеналта, но след това Артьом Дзюба стигна рикоширалата топка и я прати в мрежата.

След като до 60-та минута шведите нямаха точен удар, след това те взеха малко инициативата, и Емил Форсберг се озова на фантастична позиция, но би в тялото на Игор Акинфеев.

Заключителният четвърт час превърна стража на руснаците в герой за своите, като Акинфеев спаси четири невероятни ситуации пред себе си. Маркус Берг пък стреля на педя над напречната греда в 88-та минута.

Опитите на Швеция продължиха до последно, като Ола Тойвонен в добавеното време дори можеше да донесе точка на гостите, но Русия в края на краищата удържа устрема и всичко завърши положително за Сборная.