Германия се изправя срещу домакина Франция в титаничен полуфинал на UEFA EURO 2016, който ще определи съперника на Португалия във финала на турнира. Снощи Кристиано Роналдо и компания постигнаха първата си победа в редовно време над Уелс с 2:0 и намериха място във финалната битка, която ще се играе на 10 юни в Париж.

Мачът между Германия и Франция е тази вечер от 22 часа и може да го наблюдавате пряко по Нова телевизия и онлайн на Gong.bg.

Селекционерът на Германия Йоаким Льов не може да разчита на три от ключовите си фигури в лицето на наказания Хумелс и контузените Марио Гомес и Сами Кедира. Мястото на Хумелс в центъра на защитата ще бъде заето от Хьоведес, докато Кимих ще оперира в дясната част на отбраната.

Добрата новина за Льов е, че вчера пълноценна тренировка направи капитанът на тима Бастиан Швайнщайгер. Очаква се опитният халф да започне двубоя като титуляр.

В лагера на Франция Дидие Дешан няма никакви проблеми с наказани или контузени играчи и ще разчита на най-доброто, с което разполага. Адил Рами вече изтърпя наказанието си е може да се завърне в стартовите 11 за „петлите“.

Йоаким Льов, Германия

"Не мисля, че сме фаворит. Не играем само срещу националния отбор на Франция, но и срещу цялата страна. Французите натрупаха много самочувствие след победата над Исландия. Феновете са в еуфория, а тези положителни емоции могат много да помогнат на съперника. Двата отбора имат отлични изпълнители. Ще победи този, който покаже по-добре качествата си, играе с повече мотивация и желание, използва шансовете си по-добре, направи по-малко грешки.“

Дидие Дешан, Франция

„В мачовете до този момент Германия доминираше над противниците си, владееше топката, но ние не можем да мислим само за защитата. Трябва просто да играем на върха на възможностите си. Германия е световен шампион и го показа в петте си мача до този момент. Трябва да бележим голове. Отборът на Льов не допуска голове, въпреки че атакува много. Защитата им се намира в отлична форма и всички видяхме това в мача срещу Италия. Никой не може да промени историята в съперничеството между двата тима, но могат да бъдат написани нови глави. В момента страницата е празна и футболистите трябва да я напишат.“

Вероятни състави:

Германия: 4-3-2-1: Нойер, Кимих, Боатенг, Хьоведес, Хектор, Кроос, Швайнщайгер, Дракслер, Йозил, Гьотце, Мюлер

Наказани и контузени: Хумелс, Гомес, Кедира

Франция 4-3-2-1: Лорис, Умтити, Кошчелни, Саня, Евра, Погба, Матуиди, Сисоко, Гризман, Пайе, Жир

Наказани и контузени: Няма