Кристиано Роналдо е по-важен за португалския национален отбор, отколкото за Реал Мадрид, категоричен е селекционерът Фернандо Сантош преди началото на европейското първенство по футбол. Той обясни, че би заложил на нападателя в титулярния състав дори при положение, че той не е напълно възстановен и разполага само с 80 процента от силите си. Роналдо и Пепе играха за Реал Мадрид във финала на Шампионската лига по футбол, като нападателят страда от лека контузия, а защитникът е уморен след дългия и тежък сезон.

„Те имат нужда от почивка. За всички нас е важно Роналдо и Пепе да бъдат здрави и щастливи, когато се присъединят към лагера. Сигурни сме, че те ще бъдат и допълнително мотивирани, след като изпълниха целта си на клубно ниво. Ако Роналдо е много важен за Реал, за Португалия той е още по-важен. Такова е положението, когато имаш играч, който вкарва по 50-60 гола на сезона. Нямам как да го опиша по друг начин", каза Фернандо Сантош.

В последните дни се изписа и изговори много за контузията на Роналдо, защото той игра и на световното първенство в Бразилия с болки, а резултатът беше трагичен.

Сантош обясни: "Винаги се говори колко важно е всички да бъдат готови на 100 процента, но реалността е различна. Да, в един идеален свят това щеше да бъде така, но аз бих заложил на Роналдо и когато е на 80 процента".

Относно шансовете на Португалия на европейското първенство, селекционерът добави: "Време е да спечелим титлата. Трябваше да сме го направили преди много време, но ситуацията при нас е като при испанците. Те обаче се възползваха от тази силна генерация футболисти и спечелиха няколко купи".