Нападателят на Англия Уейн Рууни не смята да прекратява кариерата си в националния отбор, въпреки отпадането от осминафиналите на Европейското първенство от Исландия. „Още преди този турнир казах, че съм горд да играя за националния отбор. Интересувам се кой ще стане треньор и ако ме повика в тима, аз съм готов да играя", заяви Рууни.

Според нападателят, този отбор на Англия има голямо бъдеще. Рууни заяви, че се срамува от загубата от Исландия. "Срамно е. Такъв резултат е трудно да се приеме. Имахме отлични шансове, вкарахме бърз гол, но след това допуснахме два.“

„Рой се сбогува с всички нас и ни благодари сме мача. Ние сме му благодарни, защото при него голяма част от нас дебютираха в отбора. Не можем да кажем, че Рой е виновен за загубата. Ние всички сме в това и затова ще си поделим отговорността. Сложно е да се повярва, но този отбор на Англия има голямо бъдеще. Сега трябва бързо да преодолеем последствията от тази загуба", заяви Рууни.

Нападателят благодари на феновете за подкрепата. "Ние разбираме, че феновете са разочаровани. Подведохме ги, но им благодарим за подкрепата. Този мач не беше добър. Ние се старахме, но за съжаление това се оказа недостатъчно", каза още Рууни.