Мениджърът на Англия Рой Ходжсън и капитанът на тима Уейн Рууни отправиха молба към феновете на „трите лъва“, да „останат далеч от неприятностите“ и насилието по време на европейските футболни финали във Франция.

Преди и след срещата между Англия и Русия в Марсилия възникнаха редица инциденти и сбивания между двете агитки, както и с местни футболни привърженици. В следствие на случилото се от УЕФА обявиха, че може да дисквалифицират двата тима от шампионата, ако феновете не прекратят сбиванията.

„Много съм загрижен за заплахата, която виси над нас. Ние работихме много усърдно, за да стигнем до тук и отчаяно искаме да останем на UEFA EURO 2016. Ние ценим дълбоко вашата подкрепа на мачовете, разбира се, но ви призоваваме да стоите далеч от неприятностите и да се опитаме да направим най-доброто, което може да случи, благодарение на футболните средства“, сподели Рой Ходжсън.

Уейн Рууни отправи видео послание до привържениците на „трите лъва“, в което помоли привържениците да бъдат „безопасни и разумни“.

Клипът е направен по инициатива на Футболната асоциация на Англия, заради насилието в Марсилия в последните дни.

„Бих искал да благодаря на феновете на Англия за голямата подкрепа на стадиона срещу Русия. Сега ни предстои голям мач срещу Уелс. Бих искал да помоля феновете, ако не разполагат с билет, да не пътуват. Колкото до феновете с билети, нека всичко бъде безопасно и разумно, за да можем да разчитаме на вашата подкрепа. Благодаря“, коментира Уейн Рууни.