Националният отбор на Русия се потговя за поредния си двубой на Европейското първенство във Франция. Руснаците се изправят срещу Уелс в понеделник в мач от група В на шампионата на Стария континент.

Съставът на Уелс обаче се заканва да направи всичко възможно, за да победи Русия и да се класира за осминафиналите.

"Това бе най-лошият начин, по който можехме да загубим, но е важно да не падаме духом. След победата над Словакия знаехме, че все още не сме направили нищо и няма от какво да се възгордяваме, така че и сега не трябва да изпадаме в дупка", каза капитанът на Уелс Ашли Уилямс.

В същото време нова група руски привърженици на футболния отбор на страната бяха екстрадирани от Франция заради участие в масовите безредици в Марсилия и излетяха от Ница за Москва, съобщи за агенция ТАСС генералният консул на Русия в средиземноморския град Сергей Молчанов.

Общо 20 привърженици на Русия, задържани в автобус с 43-а пътници, са избегнали съдебното производство. Полицията е прегледала общо 200 часа видеозаписи от камерите на улиците, за да разпознава лица на участници в сблъсъците, но от останалите 23-а души не е разпознат нито един участник.

Останалите трима обаче бяха осъдени на затвор със задължително изтърпяване на наказанието и забрана за две години да влизат на територията на Франция. /БТА