Руските футболисти отдавна се прибраха у дома след слабото си представяне на Европейското първенство, но продължават да получават отрицателни оценки. Сега те окупираха състава на тоталните разочарования на шампионата. 

Изданието whoscored.com публикува своята единадесеторка на най-слабите играчи, подвизавали се по терените във Франция. Почти половината, или цели петима, са представители на "сборная" в тази неособено престижна компания. 

Защитниците Игор Смолников и Сергей Игнашевич, както и халфовете Александър Кокорин, Александър Головин и Фьодор Смолов попаднаха в тази единадесеторка. Според изданието, "условията" да попаднеш в нея са, да си изиграл минимум три мача и да си събрал поне 100 игрови минути. 

Повече от един представител имат още и украинците - двама. Това са Роман Зозуля, който води нападението на този символичен отбор, както и халфът Виктор Коваленко. Другите четирима са англичанин, словак, турчин и австриец. 

На вратата е стражът на "трите лъва" Джо Харт, в защитата са Мартин Хинтерегер от австрийския тим и Душан Швенто от Словакия, а в халфовата линия попадна и турското разочарование Огюзхан Йозякюп.