Руските фенове са атакували английски запалянковци на стадион „Велодром“ веднага след края на срещата от група В на Европейското първенство, която завърши 1:1.

Иначе в деня преди мача и на самия мач безредиците взеха връх в южния френски град, като истински битки си дадоха англичани, руснаци, марсилци и дори крайнодесни фенове на Пари Сен Жермен. След края на мача групичка от руски запалянковци се е опитала да влезе в сектора на англичаните. Стюардите на стадиона се опитали да овладеят ситуацията, но не е имало предвидена буферна зона и това е затруднило действията им. Нахлулите в района на англичаните руски фенове започнали да крадат знамена, да хвърлят отломки от седалки, обръщайки британците в бягство. Също така в края на мача от публиката на Русия беше хвърлена бомбичка, което вероятно ще доведе до санкции за футболната федерация на страната. Иначе в пресцентъра на стадиона след мача е било съобщено на репортерите, че не един, а двама англичани са в много тежко състояние, с опасност за живота след ексцесиите, предаде Скай нюз. "Двама британци са в критично състояние, още 11 се намират по-малки травми, а някои от тях са приети в клиники. Всичко това е в резултат на сблъсъците преди мача, добавя репортер на телевизията.

От УЕФА пък съобщиха, че утре Дисциплинарната комисия на централата ще се събере, за да разгледа инцидентите между руски и английски запалянковци. "Утре ще получим докладите от делегата, от съдиите, от наблюдателите на УЕФА, записите, се казва в съобщението на централата./БТА