Руските фенове се оплакаха от жестоко отношение към тях от страна на френските власти. Автобус с организирани привърженици на "сборная", които дори са от официален фенклуб на националния отбор, бяха спрени насред магистралата по пътя към Лил. 

В този град ще се проведе следващият мач на руснаците срещу Словакия на 15 юни. Но след размириците в Марсилия около мача с Англия, полицията вече се отнася с едно наум към запалянковците от Русия. 

Според официалната информация, органите на реда са спрели рейса, защото искали да екстрадират между 29 и 50 от пътуващите в него. Феновете обаче твърдят, че нямат нищо общо с тези, които причиниха безредиците в средиземноморския град и се оплакаха от отношението към тях. 

"Трима от нас вече пратиха на летището и те чакат депортиране в Русия. Останалите сме извадени на пътя в жегата. Не ни дават да ходим до тоалетна, не ни дават да пием вода, ситуацията е много сложна."

"Но и руският консул не ни оказва никаква помощ. Никой не ни обръща внимание, никой не се застъпва за нас. Позволяват да има такова жестоко отношение към нас", сподели един от феновете, които са задържани на улицата в Лил.