Кристиано Роналдо е решен да донесе европейската титла за Португалия. С доза шанс, португалците стигнаха до решителния мач срещу Франция, а капитанът на иберийците е на мнение, че отборът му ще победи.

Роналдо бе част от състава на Португалия на Европейското през 2004, който загуби изненадващо финала от Гърция. Сега според звездата на Реал Мадрид фаворит е Франция, но въпреки това победител ще бъде Португалия.

"Би значело много. Това е нещо, за което винаги съм мечтал, да спечеля с националния отбор", сподели Роналдо.

"Спечелил съм всичко на клубно и индивидуално ниво, би било страхотно постижение да спечеля нещо и за португалския отбор."

"Вярвам, че това е възможно, както вярват и колегите ми от цялата страна. Трябва да имаме положително мислене, защото вярвам, че в неделя ще бъде първият път, в който Португалия ще спечели голям турнир."

Относно полуфинала с Уелс Роналдо коментира: "Беше много положително. Отборът се справи добре, игра добре, вкарахме два важни гола срещу чудесен отбор като Уелс. Те са отличен отбор с отличен треньор и имат страхотен турнир. Португалия се справи добре, бяхме по-добри и създадохме повече възможности. Бяхме заслужени победители и сме на финал."

"Започнахме трудно - резултатите в първите мачове не бяха това, което искахме, но в крайна сметка сме на финал. Трябва да бъдем поздравени."

"Франция е малко повече фаворит от нас, но мисля, че Португалия ще победи", допълни Роналдо.