Две асистенции в четвъртфинал на UEFA EURO 2016. С това изпреварваме и пресичаме всякакви въпроси (или не дай си, Боже, съмнения) защо Аарън Рамзи е Играчът на мача меду Уелс и Белгия. Най-активните читатели на Gong.bg за пореден път показаха око за футболните достойнства и нямаше как да подминат приноса на полузащитника за знаменития обрат до 3:1 в полза на „драконите“.

Рамзи имаше ключова роля за първите две попадения – той беше човекът, който центрира от ъглов удар, за да може Ашли Уилямс да изравни още преди почивката. След това именно негов находчив пас в наказателното поле намери Хал Робсън-Кану, за да видим страхотното отиграване на нападателя – финт и клиничен завършващ удар.

С тези два голови паса Рамзи вече натрупа 4 асистенции в турнира, като няма равен по този показател. Влиянието му върху играта на Уелс става все по-осезаемо с всеки изминал мач и наистина отсъствието му в полуфинала срещу Португалия няма как да не се усети. Нека обаче се върнем към двубоя срещу Белгия – Рамзи събра почти 45 процента от общия вот. Най-близо до него се приближи Робсън-Кану с близо 21,5 процента. Трети се нареди другият от голмайсторите на Уелс – Ашли Уилямс.

ПОВЕЧЕ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИГРАЧ НА МАЧА – ТУК!

Естествено, краят на играта означава само едно: един от вас ще получи страхотна награда от Gong.bg и Diema Extra. Името на щастливеца е Петър Петров (petiii), като съвсем скоро той ще получи съобщение на електронната си поща, която е използвал при регистрацията.