Ако националният отбор на Русия бъде изхвърлен от UEFA EURO 2016, това при всички положения ще доведе до промяна на формата, при който се провежда в първенството. Английските медии научиха, че „трите лъва“ - при положение, че не ги връхлети подобна санкция – и Уелс ще трябва да завършат задължително на първите 2 места в своята група В, ако искат да играят в елиминациите.

УЕФА обмисля доста сериозно тази идея заради хаоса, който цари във Франция вследствие на побоищата между феновете. „Сборная“ вече получи условна санкция, която ще се превърне в ефективно изхвърляне, ако грозните сцени по трибуните след мача срещу Англия се повторят.

Ново меле между англичани и руснаци във Франция

Според правилника на турнира ако даден участник бъде дисквалифициран от UEFA EURO 2016, резултатите от мачовете му се анулират, както и точките, произтекли от тях. Това обаче оказва пряко влияние върху новия формат с 24 отбора, който предвижда осминафинали след груповата фаза. За тази фаза продължават първите два отбора от всяка от 6-те групи плюс четирите трети тима с най-добри показатели.

Евентуално изваждане на Русия поставая Англия, Уелс и Словакия в по-тежка позиция, тъй като тяхната група няма да излъчи класирал се по правилото за най-добър трети.