Защитникът на Испания Жерар Пике продължава да жъне успехи, след като си заслужи обичта на цялата страна след мача на "ла фурия" с Чехия в понеделник. Тогава той реализира единственото попадение за успеха с 1:0 в 88-та минута. 

Той беше оценен от медиите в родината си и те го засипаха с похвали. А явно усилията и силната игра на бранителя са оценени подобаващо и много далеч от границите на Пиренейския полуостров. 

Читателите на Gong.bg също му оказахте честта да го определите за Играч на мача с Чехия. С гласовете си вие му отредихте цели 52.86% от целия вот и той заслужено е на първо място. Втори е съотборникът му в Барселона и Испания Андрес Иниеста. 

За полузащитника, който даде важната асистенция за попадението на Пике, са гласували 27.08% от читателите на сайта ни. А първият чех в класацията е вратарят на загубилите Петър Чех, който се отличи със страхотни изяви, но не можа да донесе поне точка на отбора си. За него гласуваха 10.42% от читателите ни. 

Ако сте ядосани, че не вашият фаворит е бил избран за номер едно в класацията, можете да гласувате днес, макар и за други двубои. Ще имате възможност да определите Играч на мача на Португалия - Исландия и Австрия - Унгария. Гласувайте, не ни жалете!