Цяла Русия е крайно разочарована от представянето на националния отбор по време на Европейското първенство. Затова и крайните оценки и призиви за "сборная" не спират, а отекват с пълна сила през целия ден. 

Момчетата на селекционера Леонид Слуцкий отпаднаха безславно в групите със само една спечелена точка, а цялостното им представяне беше белязано от проблеми с хулиганите и слабата игра на отбора. 

Председателят на комисията по спорт в руската Дума Дмитрий Свишчев призова този отбор директно да бъде разпуснат. Според него, Русия трябва да започне изцяло наново, защото само след две години ще е домакин на Световното първенство. 

ГЛАСУВАЙТЕ В ИГРАТА НИ ГОЛ НА ДЕНЯ ТУК!

"Имахме най-добрите треньори в света през последните години, на които постоянно гледахме в заплатите. И те не успяха да направят нищо с този отбор. Значи е време за закриването му и да се започне на чисто, от самата нула", сподели Свишчев. 

По-рано днес лидерът на Комунистическата партия в страната Генадий Зюганов изказа остро мнение срещу представителния тим, но и в късния следобед от неговата партия продължиха с крайните оценки. 

"Те не искат да работят като истински спортисти, защото вече са милионери. Този национален отбор е прекалено мек, прекалено нежен. Имаме нужда от Сталинистка мобилизация на редиците", крайни бяха от Комунистическата партия. 

Спортният министър Виталий Мутко обяви, че подадената от селекционера Леонид Слуцкий оставка най-вероятно ще бъде приета, но все пак ще се изчака отборът да се прибере от Франция.