Капитанът на Германия Бастиан Швайнщайгер трябва да излезе в пенсия, поне що се отнася до националния отбор. Този призив дойде от един не по-малко легендарен и обичан футболист в страната Михаел Балак. 

Двамата доста време играха заедно в Бундестима и са в добри отношения. Но въпреки това Балак смята, че за Швайни е време да се откаже от тима. На 1 август настоящият капитан на Маншафта навършва 32 години. 

"Мисля, че сега е времето Бастиан да окачи бутонките на пирона, поне що се отнася до националния отбор. Той е зверски амбициран и това ще го съпътства през целия му живот. Но ако видите, контузиите, от които е преследван през последните две години, той просто не е същият играч."

"Наистина се притеснявам за физическото, а и за психологическото му състояние. Не знам дали ще си направи услуга сам на себе си, а и на отбора, ако играе на Световното в Русия. Съветвам го да си помисли сериозно, защото играч като него не заслужава да си тръгне по подобен начин."

"Нека даде път на по-младите момчета, които вече се борят за мястото му. Има достатъчно време да се концентрира върху изявите си за Манчестър Юнайтед и да обере овациите там", сподели Балак.