Отборът на Русия посреща Уелс в решителен трети мач от група B на UEFA EURO 2016. Възпитаниците на селекционера Леонид Слуцки заемат последното място във временното класиране и само победа би запазила шансовете на „Сборная“ за продължаване в елиминационната фаза на турнира. Равенството пък би било отличен резултат за „драконите“, които в първите си два мача записаха победа над Словакия и драматична загуба в добавеното време от Англия.

Ключовият сблъсък ще се играе днес от 22 часа в Тулуза, а рефер на мача е шведът Йонас Ериксон. Срещата между Русия и Уелс може да наблюдавате онлайн на Gong.bg.

В лагера на Уелс нямат проблеми с контузени и наказани футболисти, докато селекционерът на Русия Леонид Слуцки най-вероятно ще бъде лишен от услугите на Олег Шатов, който има здравословни проблеми.

Статистиката в този сблъсък е на страната на Русия, но в първите два мача от турнира, „Сборная“ не очарова с играта си, записвайки едно равенство срещу Англия и загуба от Словакия.

В последните си три мача срещу Уелс обаче, Русия има три победи. Единственият успех на „драконите“ над днешния противник датира от далечната 1966 година, когато в световна квалификация побеждават тогавашния СССР.

Двата тима бяха посрещнати от лошо време в Тулуза, като наставникът на Русия се оплака, че тежкият терен и дъждът биха облагодетелствали отбора на британците, които често играят при подобни условия.

В същото време френската полиция определи сблъсъка между Русия и Уелс за „рисков“ заради феновете на двата тима и проблемите, които създават до този момент руските хулигани във Франция.

Вероятни състави:

Русия: Акинфеев, Смолников, Игнашевич, В.Березуцки, Щенников, Кокорин, Головин, Нойщедтер, Шатов, Смолов, Дзюба

Уелс: Хенеси, Тейлър, Дейвис, А. Уилямс, Честър, Гънтър, Рамзи, Алън, Джон, Уилямс, Бейл