Тимовете на Полша и Португалия ще определят първият полуфиналист на европейското първенство 2016 във Франция.

Двата отбора излизат един срещу друг от 22:00 часа на стадиона в Марсилия, за да определят кой е по-достойният тим, който да си гарантира място в топ 4 на турнира.

Въпросът пред селекционера на "Дружина Полска" Адам Навалка е на кой вратар да заложи, след като Шчесни се възстанови след контузията си, но до този момент Лукаш Фабиански се представя на ниво. Поляците играят доста задружно, а успехът над Швейцария с дузпи повиши самочувствието им. За останалите постове Навалка няма кой знае какви въпросителни и ще използва всичките си налични футболисти.

Португалия върви напред в турнира, след като все още в редовното време няма успех, но "мореплавателите" винаги са готови да поднесат изненада, но в този мач влизат като фаворит в мача. Предвид наличието на Кристиано Роналдо в състава, това е напълно закономерно.

Важно за крайния изход на срещата ще бъде и кой ще надделее в сблъсъците между Камил Глик и Кристиано Роналдо, но вероятно всеки един полски футболист ще бди за опеката на звездата на португалците.

Вероятни състави:
Полша: Фабиански, Йенджейчик, Паздан, Глик, Пишчек, Блашчиковски, Криховяк, Мончински, Капустка, Милик, Левандовски
Португалия: Патрисио, Седрик, Фонте, Пепе, Елисеу, Жоао Марио, Карвальо, Адриен, Куарешма, Роналдо, Нани

Двубоят е от 22:00 часа и може да го следите с Gong.bg.

UEFA EURO 2016 е в разгара си, а по време на най-актуалното спортно събитие Нова Броудкастинг Груп  предлага на зрителите качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството.

Общо 27 мача ще бъдат излъчени по Нова и Diema по време на цялото първенство, като зрителите ще могат да гледат всеки от тях паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество.