Органите на реда във френската столица Париж се подготвят сериозно за предстоящото Европейско първенство във Франция. Френската република ще бъде домакин на футболния форум от 10 юни до 10 юли, като през това време се очаква повече от 2,5 млн. души да посетят арените на сблъсъците, а поне 1,5 млн. от тях ще бъдат чужденци.


"Стад дьо Франс" може да приеме 80 000 зрители и ще бъде домакин на отркиващия мач между Франция и Румъния, на финалния сблъсък в турнира, както и на други мачове от форума. Стадионът отвори врати за пръв път от февруари насам, заради безпрецендтните мерки за сигурност, причинени от ужасния атентат на 13-и ноември във френската столица. След ужасното събитие стана ясно, че националният стадион е бил основна мишена на терористите.


Френските полицаи проведоха учения и тренировки как да реагират при извънредни ситуации, както и да се осигури максималното спокойствие на публиката. Повече от 90 000 униформени и служителни на реда ще бъдат мобилизрани да запазят сигурността на феновете по време на едномесечната футболна фиеста. Във Франция продължава обявената най-висока степен на опасност, след случилото се в изминалите месеци.