Участвалият с Полша на Европейското първенство защитник Камил Глик си има нов отбор. Той подписа дългогодишен договор с Монако, идвайки от Торино. Глик записа силни мачове за Полша на UEFA EURO 2016, а "дружина Полска" достигна до 1/4-финалите, отпадайки след дузпи от Португалия.  Контрактът му е за четири години.
 
"Много съм горд и щастлив, че бъдещето ми е свързано с Монако. Това е голям клуб от Лига 1, което определено е развитие в моята кариера", сподели Камил Глик пред официалния сайт на новия си клуб. 
 
"Ще направя, каквото мога да помогна на отбора да достигне целите си. Предстои ми невероятно предизвикателство и нямам търпение да стартира сезона".
 
Глик изигра 131 мача в италианската Серия А за Торино. В тях той отбеляза 12 гола, а също така носеше и капитанската лента при "биковете". Президентът на Монако Вадим Василиев също остана очарован от пристигането му на "Стад Луи II".
 
"Наблюдаваме Камил от много време. Спортно-техническият щаб има богат набор от футболисти в кабинета си, но от централните защитници, той най-добре се вписва в нашата концепция. Неговата мощ, харизма и дефанзивните му качества ще се впишат чудесно в нашия тим", заяви руснакът.