Лукас Подолски е роден в Полша, но играе за германския национален отбор. Нападателят говори за емоционалната връзка със своята родина, въпреки участията си с екипа на Бундестима.

"Това е много специален мач за мен. Всеки знае историята. Роден съм в Полша. Имам много приятели в страната и част от роднините ми все още живеят там", коментира опитният нападател. Той се разписа на два пъти за Германия срещу Полша на Евро 2008, но не празнува головете си в знак на солидарност.

"Поляците изиграха силни мачове в последните години. Футболистите играят в чужбина, а имат и някои много млади, но класни играчи. Това е най-сериозният съперник за нас. Надявам се ние да станем първи в групата, а Полша да бъде на второ място. Невероятно е да участвам на седми пореден голям шампионат", коментира още 31-годишният нападател на турския гранд Галатасарай.

През 1987 година семейството на Подолски се мести от Полша в тогавашната ФРГ. По това време Лукас Подолски е само на две години. Германия среща "дружина полска" на 16 юни на "Стад дьо Франс". В първата си среща от Евро 2016 германците надиграха Украйна с 2:0.