Испанският национал Педро Родригес заяви, че нито съжалява, нито е имал за цел да атакува селекционера на „Ла Фурия“ Висенте дел Боске с изказването, че не е доволен от статута си на резерва от началото на Европейското.

Конфликт в Испания, Педро се опълчи на Дел Боске

Футболистът обясни, че е провел разговор и с Дел Боске, и със съотборниците си във връзка с изявлението си. Той поясни, че просто иска да играе.

По-рано селекционерът на европейския шампион Дел Боске каза, че Педро му е поискал извинение и допълни, че е най-добре самият той да обясни положението.

Дел Боске: Педро се извини, най-добре той да обясни

„Не съжалявам за това, което казах. Разговарях с Дел Боске. Не знам какво ще се случи с мен в националния тим, въпреки че ми е много приятно, че съм тук. Прекарах шест години в този тим и не съм искал да атакувам селекционера. Поемам отговорността и ако трябва, ще поискам извинение от нашите фенове. Говорих с моите съотборници и те разбраха. Най-важен е отборът. Благодарен съм на Дел Боске, защото без него нямаше да спечелим Европейско и Световно. Ако някой не разбира желанието ми да играя, тогава извинявам се. Но не мисля, че има проблем“, поясни Педро.

„Имах своите очаквания, когато получих повиквателната, но говорим за различни неща. Предпочитам да съм на терена. Ще продължа да се боря“, продължи Педро.

Запитан какво точно си е говорил със съотборниците си, Педро каза: „Просто коментирахме моето лично положение. Всички разбраха, защото всеки е попадал в подобно положение поне веднъж в живота си. Ще продължа да търся моето място. Всички се отнесоха добре с мен. И ако трябва отново да говоря с капитаните, ще го направя“, каза още Педро.