Притежателят на сирийския паспорт, открит до тялото на един от терористите, които в петък атакуваха „Стад дьо Франс”, е бежанец, регистриран в няколко европейски страни само преди месец, съобщава "Ройтерс".  

Мъжът, чийто инициали според сръбските власти са А.А.,  пристига от Турция в Гърция на 3 октомври. Заедно с още 70 мигранти той достига до гръцкия остров Лерос.

Сръбските власти твърдят, че същият мъж е преминал границата между Македония и Сърбия няколко дни по-късно. На 7 октомври в Прешево (малко градче близо до границата) той официално е поискал убежище, съобщи сръбският вътрешен министър Небойша Стефанович.

Говорител на вътрешното министерство на Хърватия съобщи, че мъжът е регистриран в бежански лагер в страната на 8 октомври. От там той се отправя към Унгария и Австрия.Няма обаче официална информация, че мъжът е навлязъл на територията на Австрия.

В Гърция пък се появи информация, че по време на своето пътуване из Европа мъжът е бил придружаван от друг мъж със сирийски паспорт.  Предстои да бъде установено дали откритият нападател и притежателят на паспорта са един и същи човек или става дума за подхвърлен документ за самоличност.  Експертиза трябва да докаже и автентичността на паспорта.