Звездата на Уелс Гарет Бейл призна, че нито е разговарял, нито си е писал съобщения със съотборника си от Реал Мадрид Кристиано Роналдо.

Двамата ще се изправят един срещу друг на 6 юли в полуфинал на Европейското първенство по футбол, между Уелс и Португалия.

"Тук не става въпрос за двама играчи. Всички са наясно. Става въпрос за полуфинал между две нации, 11 срещу 11," заяви Бейл на пресконференция в Лион.

Гарет призна още, че от началото на UEFA Euro 2016 нито е чувал, нито си е писал където и да било с Роналдо.

Бейл се избъзика с британските медии на събитието, като обясни, че нито един англичанин не би намерил място в състава на Уелс в момента.

Той бе помолен да коментира и поведението на Роналдо, който хвърли микрофона на репортер в езеро преди дни.

"Не мога да коментирам как се чувства той и какво прави. Сигурен съм, че е имал своите причини. Това си е негова работа," отбеляза Бейл.

На въпрос дали полуфиналът ще е и пряк сблъсък за Златната топка между него и Роналдо, Бейл добави: "Трофеят не се определя в един мач. Не мисля изобщо за Златната топка. За мен всичко е въпрос да помогна на отбора си. Ако има някоя индивидуална награда, добре. Но най-важното е отборът ми да печели трофеи, или поне да се бори за трофеи. Това е основната и най-главна цел."