Бившият вратар на Португалия Рикардо ни върна към един от паметните мачове от Европейски първенства. Двубоят срещу Англия на четвъртфиналите на Евро 2004.

„За почти всеки един от нас, които бяха там, това беше първото Европейско първенство. Фактът, че беше в родината ни, го правеше още по-специално. Просто не знаехме точно какво ще се случи. Започнахме със загуба от Гърция, но онзи негативен оттенък ни помогна да направим нещо страхотно в последствие“, разказва бившият национален вратар на Португалия - Рикардо.

„Всички усещахме, че всичко ще се реши след изпълнения на дузпи. Вратарят има време, има време да се подготви за този момент. По време на дузпите бях много по-спокоен, отколкото по време на самия мач“, спомни си още стражът.

Тогава, в онзи мач, първата дузпа изпълни Дейвид Бекъм, чийто злощастен удар излезе в аут.

„Цялата подготовка, която имах не ми беше нужна, защото всички стреляха посредата на вратата. Беше трудно. Вече си бях казал, че ми омръзва да ми вкарват“, сподели още Рикардо.

Спомняте ли си, дали пази без ръкавици и какво още се случва в заключителната част на мача? Разказът на Рикардо продължава в предаването „Пътят към УЕФА Евро 2016“ по Diema sport.