Селекционерът на Полша Адам Навалка засипа със суперлативи звездата на тима Роберт Левандвоски, след като тимът му се класира на исторически четвъртфинал на UEFA EURO 2016. Поляците отстраниха Швейцария след изпълнения на дузпи, а в редовното време и продълженията двубоят приключи при резултат 1:1.

Капитанът на Полша няма гол игра за своя тим от началото на шампионата, но днес се разписа при изпълненията от бялата точка. Именно Левандовски поведе своите, които вкараха и петте си дузпи.

Ето какво заяви след мача селекционерът на Полша Адам Навалка:

"Швейцарците са световна класа в атака и в защита. Изненадващо беше, когато губеха и не можеха да вкарат гол. Трябваше да се защитаваме. Когато ни изравниха, се видя класата на нашия състав. Създадоха положения пред нашата врата. Тогава се видя и потенциала на Полша. Можахме да преминаваме бързо от защита в атака, контролирахме мача. Играхме отлично през първата част“, коментира Навалка.

„Изпуснахме да вкараме още голове и да вземем пълен контрол. Този мач предизвика множество емоции, а нашият отбор свърши много добра работа. Гледаме с увереност към следващата среща. Все още има какво още да покажем. Тренирахме дузпи в подготовката за този двубой. Изпълнихме ги по най-добрия начин. Знаехме петимата изпълнители. Емоциите бяха много силни и трябваше да проверим дали определените предварително футболисти са в състояние да изпълняват ударите от бялата точка. Всичките петима играчи потвърдиха, че искат да бият дузпи.“

„Роберт Левандовски е феноменален. Той върши невероятна работа за отбора. Това е един много важен играч за нашия състав. Най-важното са резултатите на отбора, а Роберт е част от този отбор. Левандовски е фантастичен, радваме се, че той може да играе на пълни обороти във всеки един двубой. Роберт създава положения и отваря пространства за останалите от тима. Нашите съперници трябва да се страхуват от него. Смятам, че това ще се види в следващата ни среща", каза още Навалка.