По традиция и тази година в германския град Руст се проведе конкурс за красота преди Eвропейско първенство по футбол.   За короната се бориха 24 момичета, представителки на страните участнички на европейското първенство във Франция.

За да стигнат до короната, момичетата минаха през три тура. В първия кръг те трябваше да са облечени във футболен екип на националния си тим, във втория - да се представят по вечерни рокли, а в третия - по бански.

Победителката няма официални функции по време на Европейското първенство, а първото място й носи награда от 3000 евро, часовник и пътуване до Париж. 

Вижте представителките на страните от Евро 2016, заели първите 7 места...

Мис Евро 2016 стана 21-годишната исландка Арна Йонсдотир.  

След нея застана актуалната Мис Германия Лена Брьодер, която е на 26 г. 

На трето място бе класирана 25-годишната португалка Ана Бомфим.

Арна е от Рейкявик и по професия е акушерка.  „Мис Евро 2016" признава, че не се интересува от футбол. Синеоката блондинка обаче не скрива гордостта си, че е имала честта да представи страната си и е спечелила конкурса.

И ако на терена на красотата Исландия вече спечели, то шансовете на островната държава, която за първи път участва на първенство на Стария континент, да стане шампион на Европа се изчисляват от „Голдмън Сакс" на едва 0.2 на сто.