Полша и Швейцария правеха оспорван мач с много напрежение, но едва ли и най-големите оптимисти са се надявали да видят това, на което станаха свидетели малко преди края. Тогава звездата на "кръстоносците" Джердан Шакири отбеляза най-красивия гол в историята на Европейски първенства. 

Или поне може да спори за това. Според анализаторите по света, ако не е най-хубавото попадение на шампионатите на Стария континент, то поне е достойна конкуренция на всепризнатия шедьовър на Марко ван Бастен от 1988 г. 

Тогава холандският магьосник прониза Ринат Дасаев във финала по начин, който граничи с невъзможното. А нещо подобно направи и Шакири, заради което логично беше номиниран в играта ни UEFA EURO 2016 Гол на деня

И пред читателите на Gong.bg се открива истинска историческа възможност. Те могат да гласуват за това попадение в нашата анкета. То е в битка с Якуб Блашчиковски и Рикардо Куарешма. 

С вота си не само ще можете да се похвалите, че сте гласували за може би най-красивия гол в историята на Европейските първенства, но и да спечелите награди. Даваме по 6 кена бира "Ариана" на трима щастливци, които ще се включат в битката днес. Освен това, още трима ще спечелят по 1000 бири "Ариана", когато първенството свърши. 

Затова не спирайте да гласувате! Наградите ни са страхотни и ви очакват!