Крилото на Наполи Дрийс Мертенс не скри своето разочарование, че вече е резерва в националния тим на Белгия. Именно на пейката той прекара по-голямата част от контролата срещу Финландия, след което се разсърди на медиите в родината си, които го считат за по-добър именно когато се появява на смяна.

Мертенс влезе на терена срещу финландците в 58-ата минута, а равенството 1:1 бе благодарение на късния гол, който Ромелу Лукаку реализира. След края на срещата Мертенс имаше какво да каже.

„Това беше един странен ден, в който не очаквах да започна като резерва на пейката“, коментира играчът на Наполи. „Често чета, че съм играел по-добре, когато влизам от пейката. Случаят не е такъв. Според мен е срамно да чета подобни мнения.“

„Не съм уморен, просто съм разочарован, че стартирах като резерва. Смятам, че и други играчи мислят като мен. Във футбола не са важни индивидуалностите, а колективът. Никой не обича да седи на пейката. Радвам се, че помогнах за изравнителния гол срещу Финландия, но ние трябваше да спечелим този мач“, завърши Мертенс.