Английските играчи бяха подложени на унищожителна критика от медиите, още преди да са се прибрали в родината си. Същите медии, които ги превъзнасяха преди началото на Европейското първенство, сега ги сриват със земята след отпадането от Исландия на осминафиналите. 

"Прибират се у дома унизени: Английските издънки тръгват по дългия път към дома с мрачни лица", написа вестник "Дейли Мейл" в материала си, в който описва как Рой Ходжсън и компания напускат базата си в Шантий и се отправят към летището. 

От та образно описват и как талисманът - малкото плюшено лъвче Лео - е било запокитено сред куфарите, а до там е било носено от физиотерапевта. Традицията по време на шампионата беше този играч, който се е представил най-слабо, да го носи под мишница.

"Сега всички изживяха най-слабия ден в кариерите си и затова го дадоха на лекаря. Нямаше да е честно който и да било да го носи, всички трябваше да са кандидати", написа още вестникът. 

Доста по-груб език използва журналистът от "Би Би Си" Дани Бейкър, който обаче използва своя туитър-акаунт, за да изсипе жлъч, огън и жупел върху английските национали, а не авторитетната медия. 

"Вие сте срам за Англия! Безполезни, свръхплатени мамини дечица! Вие сте дори отвъд срама! Вие сте позор за работещите хора в страната! Червеи такива, прибирайте си се по отборите в Премиършип, за да си взимате огромните заплати", изригна Бейкър. 

В интерес на истината, той постна няколко десетки туита, които обаче бяха с толкова груб език, че решихме да ви спестим съдържанието им. Но, меко казано, обидите са доста солени.