Старши треньорът на националния отбор на Ирландия Мартин О'Нийл изрази задоволството си от представянето на отбора в мача с Швеция. На старта в група Е на Европейското първенство по футбол мачът завърши 1:1, но „детелините“ изпуснаха победата.

„Ние имахме предимство и преди почивката, но просто не успяхме да излезем напред в резултата. Смятам, че напълно заслужено поведохме с 1:0 в началото на второто полувреме.
Тези наши футболисти искаха да изиграят този мач, отчаяно се нуждаеха от победата днес и хвърлиха огромен труд, за да го направят. Ние сме разочаровани от изравняването, защото то не дойде след добра игра на противника. Няма да обвинявам никого от нашия отбор, това просто се случва понякога. Но като цяло съм възхитен от нашия отбор“, заяви Мартин О'Нийл.

„За гола ни мога да кажа, че беше страхотен гол. Шеймъс Коулман свърши брилянтна работа, Уес малко загуби баланс на тялото си, но се получи чудесно попадение. Опитахме се да спечелим мача и затова включихме в играта Ейдън Макгийди и Роби Кийн. И те се опитаха да помогнат в атаката“, добави селекционерът на Ирландия и продължи:

„Играхме много добре срещу Златан Ибрахимович. Нашите футболисти се постараха да го държат далече от нашата врата и ако погледнем реално, той нямаше кой знае каква успеваемост. Сега ни предстоят два много, много тежки мача срещу силни съперници, много класни отбори. Но ние ще вземем най-доброто от днешното представяне. Момчетата имат огромно желание и се развиват в международните мачове.“