Полицията във френския град Марсилия използва водни струи и сълзотворен газ, за да разпръсне участниците в масовите безредици при старото пристанище преди двубоя между Англия и Русия.

Сблъсъците между феновете на двата отбора започнаха преди два дни и продължиха днес.

Един привърженик е получил сърдечен удар и е бил откаран в болница. Има и английски запалянко, който е в критично състояние.

Органите на реда използваха и сълзотворен газ за разгонване на футболните фенове.

Много барове в града ще затворят по време на мача, който започва в 22.00 часа днес.

Гледайте мача Англия - Русия ТУК!

Следете двубоя минута по минута ТУК!

Жена, която е пострадала при сблъсъците между футболни фенове в центъра на Марсилия днес, пък е била приета в болница с проблеми с дишането, съобщава френското издание "Прованс". Други подробности до момента не са известни.

Край старото пристанище в града часове преди двубоя се бяха събрали десетки хиляди английски запалянковци, повече от тях в нетрезво състояние. Британците започнали да хвърлят бутилки по полицаите, които използвали сълзотворен газ, за да се справят с феновете.

При друг инцидент в центъра на града около 22 руски запалянковци се засекли със стотина англичани. Британците хвърляли бутилки и само намесата на полицията предотвратила по-сериозни инциденти.

По-рано днес беше съобщено и за английски запалянко, който е пострадал при сбиванията между англичани и араби край старото пристанище в Марсилия.

УЕФА осъди остро безредиците между феновете.

Сблъсъците между привържениците продължават вече трети ден. Днес петима души бяха ранени, а шестима други са арестувани. Има английски запалянко, който се намира в критично състояние.

"УЕФА осъжда инцидентите в Марсилия. Хората, които участват в подобни сблъсъци, нямат място във футбола", се казва в изявление на УЕФА.

Англия и Русия играят тази вечер на Стад Велодром в Марсилия.