Националният отбор на Белгия не е сред фаворитите за спечелване на Евро 2016 по футбол, заяви селекционерът Марк Вилмотс.

Според него с по-големи шансове за трофея са Испания, Германия и Франция. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 10 юни до 10 юли във Франция. Белгия беше начело на световната ранглиста на ФИФА до месец април, а в момента е на второ място след Аржентина. Това накара много специалисти за смятат играчите на Вилмотс сред фаворитите на европейското първенство.

В интервю за "Гадзета дело спорт" селекционерът на Белгия омаловажи шансовете на своя тим.

"Просто защото хората са луди, това не означава, че и аз съм като тях. Има отбори като Испания, Германия и Франция с много класни футболисти. Ние сме сред аутсайдери като Италия и Португалия", заяви Вилмотс.

Капитанът на Белгия Венсан Компани отпада от състава заради контузия. Вилмотс добави, че Белгия може да достигне до по-късните етапи на европейското първенство, ако футболистите се опазят от контузии. Дивок Ориги също е под въпрос за Евро 2016 заради контузия на глезена. Според букмейкърите Белгия е на пето място сред фаворитите за европейската титла след Франция, Германия, Испания и Англия.

"Ако няма контузии можем да се класираме за полуфиналите, а там никой не знае какво ще се случи", коментира още Вилмотс.