Изходът от референдума във Великобритания, разделил Обединеното кралство на две, както и отпадането на Англия от Исландия на Европейското, буквално подлудиха шотландците.

Новата мания на „гайдите“ е да се пременяват в екипите на Исландия. От една страна шотландците са бесни на англичаните, затова че гласуваха „за“ напускането на ЕС, така наречения Brexit, докато те гласуваха да останат.

От друга – шотландците тържествуват заради срамното елиминиране на вечните им съперници южно от границата, дело на скромните исландци.

По тази причина в седалището на фирмата Errea в Северна Италия са залети от поръчки за исландски фланелки, като голяма част от заявките са именно от шотландци.

От една страна от компанията са щастливи от 1000-процентовия ръст в продажбите на продуктите, свързани с исландския национален отбор. От друга – те едва смогват да ги удовлетворят. В момента няма в наличност от бялата версия на исландските екипи, които са на стойност 79 евро. За сините екипи на тима от фирмата обещават нови доставки на 2 юли, ден преди мача Франция – Исландия от четвъртфиналите на UEFA EURO 2016.