Последният съдийски сигнал на Йонас Ериксон ознаменува класирането на Португалия във финала на UEFА EURO 2016. "Мореплавателите" надвиха островитяните с 2:0 и първата им победа в 90 минути на турнира не можеше да дойде в по-подходящ момент.

Съвсем в реда на нещата краят на мача даде началото на луда фиеста, в която особено деен бе заместникът на Пепе в центъра на отбраната - Бруно Алвеш. Опитният бранител направи солиден мач, което направи триумфа още по-сладък за него. Защитникът дори поиска мегафон от португалската агитка и веднага го получи, след което започна да пее с пълно гърло наред с привържениците.

За Уелс емоциите напълно разбираемо бяха на съвсем другия полюс. Някои от играчите на Крис Коулман скриха лицата си в ръце, за да прикрият горестните сълзи. Тук обаче се намеси капитанът Ашли Уилямс, който събра всички - и футболисти, и треньорски щаб - в един голям кръг, а той застана в центъра му. Бранителят на Суонси Сити изрече надъхващи слова, които видимо повдигнаха духа на уелсците, които достигнаха до полуфиналите в дебютното си участие на европейски финали.