Селекционерът на Германия Йоаким Льов е доволен от представянето на отбора при победата с 3:0 над Словакия на осминафиналите на Евро 2016.

"Представихме се много добре. Контролирахме мача през цялото време. Владеехме добре топката. Не бяхме затруднени особено и постигнахме категорична победа. Джером Боатенг вкара страхотен гол в началото и това беше един отличен старт за нас. В нашия отбор няма титуляри и резерви, така че не знам кой ще играе в следващия мач. Доволен съм, че в четвърти мач не допуснахме гол, но сега ни очаква двубоя с Италия или с Испания. Това са отбори от друг калибър, които са много опасни в атака. При всички случаи трябва да играем още по-силно във всички линии, ако искаме да достигнем по-напред. Важно е и да използваме създадените положения по-добре, защото в следващата ни среща те може да бъдат доста по-малко. Реших да заложа на Юлиан Дракслер в титулярния състав, защото той се представи много добри в последните тренировки и е силен в ситуациите един на един. Казах му да атакува смело. Той направи отлична асистенция за втория гол, а след това вкара класно за 3:0. Представи се много добре", каза Льов.

Той няма фаворит в утрешния осминафинален сблъсък между Испания и Италия, който е повторение на финала на Евро 2012, спечелен от иберийците с 4:0. "Испанците изглеждат фаворити, но италианците са способни да окажат сериозна съпротива. За мен победителят от този двубой не е ясен", коментира Льов.