Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоаким Льов смята, че Бундестимът е бил по-добър, въпреки загубата с 0:2 от домакина Франция на полуфиналите на Европейското първенство по футбол.

"Поздравявам моя отбор. Бяхме по-добри от съперника. Вложихме много усилия, бяхме позитивни, атакувахме, играхме добре в ситуациите един на един. Показахме класен футбол. Французите бяха плахи, ние доминирахме. За съжаление не успяхме да вкараме гол и играчите са много разочаровани. Нямахме късмет с дузпата в края на първото полувреме, това е лош шанс. Правилата са си правила, но е трудно да ги приемеш в такава ситуация. След това имахме ситуации да отбележим, но не се възползвахме. Просто днес късметът ни изневери. През 2010 и 2012 година, когато отпадахме, съперниците бяха по-добри от нас. В този мач ние бяхме по-добри, но французите вкараха головете и взеха победата. Все пак щом си спечелил с 2:0, значи е заслужено", коментира немският селекционер.

"Имахме кадрови проблеми. Кедира и Гомес са контузени, а Хумелс беше наказан. Боатенг също трябваше да напусне принудително с травма. Това са играчи, които трудно можеш да заместиш. Въпреки всичко отборът спази указанията, показа смелост и не мога да имам претенции към никого. При втория гол не успяхме да изчистим топката от опасната зона в наказателното поле - нещо, с което се справяхме добре през целия мач. Доминирахме над Франция, особено в средата на терена, но не и в тази ситуация. Пресирахме съперника през второто полувреме, но винаги имаше опасност при техните контраатаки. Дадохме всичко от себе си, опитахме и създадохме положения", заяви още Йоаким Льов.

Той е доволен от цялостното представяне на Германия на Европейското първенство.

"Като цяло съм доволен от представянето ни на турнира. Отборът притежава дух и енергия, футболистите са готови да си помагат във всяка ситуация. Ще направим анализ, но не мисля, че сме допуснали много грешки. Като цяло мога да кажа, че имаме страхотен отбор", каза Льов.

Селекционерът на световните шампиони определи Франция като фаворит за финала срещу Португалия в неделя в Париж.

"Мисля, че на финала Франция ще победи Португалия. Португалците не ме впечатлиха особено досега, а Франция има отличен отбор", каза още Льов. /БТА