Селекционерът на Исландия Ларс Лагербак призна превъзходството на Франция в четвъртфинала на UEFA EURO 2016, който исландците загубиха с 2:5.

"Поздравявам Франция. Те са фантастичен отбор и ни накараха да изглеждаме зле на терена. Тези 4,5 години бяха фантастични за мен. С всички тези фенове, които дойдоха да ни подкрепят и с еуфорията у дома, която създадохме, с целия позитивизъм и интерес, всичко това ще остане дълбоко в сърцето ми. Наслаждавах се на всяка минута с отбора, с изключение може би на първите 45 минути на мача с Франция", коментира Лагербак.

По думите му исландците не са успели да се нагодят психологически към мача. "Не подходихме към мача с нужната нагласа. През второто полувреме играхме по-добре и показахме, че проблемът не е физически. От тези мачове може само да се учим. Момчетата видяха, че трябва да са концентрирани във всяка секунда на терена. Направихме грешки и бяхме твърде пасивни. Като цяло като погледнем турнира, достигането до четвъртфинал за дебютант е абсолютно фантастично. Може и да се върна към треньорството в някаква степен, но сега е ред на Хеймир Халгримсон да покаже своите качества и да води националния отбор", коментира Ларс Лагербак.