Вратарят на белгийския национален отбор Тибо Куртоа отказа да подкрепи националния селекционер Марк Вилмотс след поражението на тима с 1:3 от Уелс и отпадането на четвъртфинал на UEFA EURO 2016.

Попитан след мача дали отборът се нуждае от нов треньор, вратарят отговори: "Това беше възможност, която ние може и да не получим отново. Аз му казах моето мнение в съблекалнята и сега той трябва да си вземе своето решение."

На пресконференцията след мача Вилмотс отказа да отговори на въпроса дали остава или не на поста национален треньор, но напрежението в отбора беше видно още в мача с Италия и информациите за дълги разговори, конфликти и подминаване на хората го потвърждават. А сега вратарят го обвини и в грешен избор на тактика- същите грешки направил точно и в мача с Италия.

"Посочих му с пръст мястото, където трябваше да се постави сам след мача", казва Куртоа, цитиран от телевизия RTBF. "Но нека да останем интелигентни. Ние сме млад отбор, който доста време прекарва заедно. Но сме разочаровани, защото това беше златна възможност за нас, за да стигнем до финала."

Оказва се, че в съблекалнята е имало и други разговори на висок тон, като треньорът е обвинил играчите в липса на комуникация, за да изпълняват точно стратегията му.

"Оправдава се с нас, а прави същите грешки като от мача с Италия. Защо му беше да избира това 3-5-2?", пита Куртоа.

"Това е най-голямото разочарование в кариерата след онзи загубен финал в Шампионската лига с Атлетико Мадрид през 2012-а. И ако треньорът ми говори, че съм разочарован от слабия сезон в Англия, просто явно не ме познава", завърши стражът на Челси.