Европейското първенство във Франция свърши, но то ще се запомни и с куп куриозни случки.

Ето и топ 5 на най-интересните според нас шеги и любопитни моменти:

5. Пеперудите на финалната битка на Стад дьо Франс - преди финалната битка между отборите на Португалия и Франция имаше истинско нашествие на пеперуди по футболния терен.

4. Комичното изпълнение на дузпа от Симоне Дзадза срещу Испания - Куп шеги и закачки предизвика изпълнението на дузпа от страна на Симоне Дзадза от Италия по посока вратата на Испания по време на 1/4-финала от Европейското първенство. Той пропиля наказателния удар, а "Скуадрата" се прибра към дома.

3. Роналдо и микрофонът - Изнервен от въпрос на журналист от електронна медия звездата на Португалия Кристиано Роналдо хвърли микрофона във водата.

2. Исландският коментатор - След невероятния успех на Исландия на 1/8-финалите срещу Англия исландски коментатор изригна с невероятни звуци и стана атракция в световен мащаб.

1. Ръката на Йоги Льов - Селекционерът на Германия изигра куп ритуали с ръката си, пъхайки я къде ли не, отпред, отзад, под мишницата и вероятно на други места, но със сигурност заслужава почетното първо място.