Крилото на турския Бешикташ Рикардо Куарешма може да бъде скрития коз на Португалия в мача срещу дебютанта Исландия. Двата тима се изправят един срещу дру в Сен Етиен в първи мач от група "F". 32-годишният Куарешма вкара три гола в последните си три мача за "мореплавателите" и след впечатляващото представяне при разгрома със 7:0 над Естония, засенчило дори това на звездата Кристиано Роналдо, е фаворит за място сред стартовите 11 на Фернандо Сантош.

Според специалистите в Португалия Куарешма ще води атаката на тима заедно с капитана Роналдо, заемайки мястото на Луиш Нани. Фернандо Сантош обаче отказа да даде отговор на въпроса дали това наистина ще бъде така.

"Тук не говорим за Куарешма и 10 други, а за Куарешма и 22-ма. В отбора има 23-ма равностойни футболисти и всеки от тях има еднакъв шанс да попадне в стартовия състав. Чудесно е, че имам за разрешаване такива проблеми", заяви Сантош.

Нани, който по всичко личи ще се състезава с Куарешма за място сред титулярите, заяви по този повод, че конкуренцията с друг играч е от полза както за него, така и за целия тим.

"Никога не съм имал гарантирано място в отбора, но винаги съм бил готов да се боря за него. Когато нямаш конкуренция, това не е добре. Нашата цел е да спечелим титлата и е важно да имаме 23-ма качествени футболисти", каза бившият играч на Манчестър Юнайтед. Португалия два пъти е срещала Исландия, като има две победи над островитяните. Последният от тези два мача бе в квалификациите за Евро 2012, когато "мореплавателите" спечелиха с 5:3 в Порто, а първите два гола в мача бяха дело на Нани.